Over

Wie ben ik?
Ik ben Jantina: trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb een eigen methode ontwikkeld voor ondernemende professionals die zorgt voor Rust in je hoofd, Focus in je Brein en Energie in je Werk.
0003
Ik wil me het liefst inzetten voor iets dat groter is dan mijzelf en daar een bijdrage aan leveren.
Daarom heb ik Het Nieuwe Ambitieus ontwikkeld: leven en werken vanuit 7 principes die je succesvol laten meegroeien met de Global Philosophy, nu we steeds meer online en internationaal met elkaar werken.
Niet meer stressen maar verbinden. Niet overleven maar je leven creëren.

In mijn werk met jou vind ik een goede doordachte voorbereiding belangrijk. Gewoon durven onderzoeken en blijven leren. Humor en vrolijkheid is daarbij een belangrijke factor om het leven te relativeren. We zijn tenslotte maar een klein pareltje in het grote geheel, maar het gaat er omdat je mag genieten van datgene waarin je wil groeien.

Ik heb een Werkplaats voor Lifestrategy: dat wil zeggen, een praktijk voor het ontwikkelen van een successtrategie voor je leven.
Op basis van Het Nieuwe Ambitieus. In Nederland is het eigenlijk niet zo gewoon om een Lifestrategy te hebben.
Hard werken en normaal doen is ons motto.
Maar onderzoek laat zien dat er een stijgende trend is dat op verandering wijst.
In deze tijd van verandering en global connection is het hebben van een persoonlijke Lifestrategy juist heel goed voor gezondheid en functioneren op alle vlakken.
Lifestrategy is het medicijn tegen een gevoel van druk-druk-druk-syndroom, gevoel van zinloosheid en negatieve prestatiedruk.

Muziek was mijn toekomst dacht ik als kind. Na het verplichte blokfluitjaar mocht ik op mijn zevende eindelijk viool studeren. Dat deed ik in Nederland, maar al gauw ook in het buitenland.
Ik ben op mijn 18e naar Engeland vertrokken en heb me daar verder professioneel geschoold als violiste.
Ik heb daarna in Oxford naast optredens in ensembles etc. een eigen lespraktijk gehad in een speciale methodiek voor violisten met fysieke en mentale stress klachten waarbij de musici voorgoed dreigden uit te vallen met hun beroep.
Ik speel overigens nog steeds viool en geef af en toe nog les aan violisten in deze methodiek (pijnvrij en stressvrij musiceren)
Deze zeer succesvolle specifieke methodiek voor violisten heeft ertoe geleid dat ik deze verder wilde doorontwikkelen voor het bedrijfsleven.

Eenmaal terug in Nederland heb ik mij daarom omgeschoold tot re-integratie en verzuimspecialist. Ik vond het in het begin best moeilijk om geen musicus meer te zijn maar de transformatie in mensen vond ik zo boeiend dat ik er meer mee wilde doen.
Maar omdat ook het lesgeven en trainen van mensen mij bleef trekken heb ik mij in Nederland ook als trainer verder ontwikkeld en voor allerlei organisaties getraind.
Door mijn achtergrond heb ik een unieke kijk op zaken.

Waarom doe ik wat ik doe?
Het is begonnen met het observeren en behandelen van musici in de knel. Topsporters (want dat zijn het) die niet goed met hun fysieke en mentale energie en fitheid omgingen. De druk van het presteren, de hang naar het perfecte (geluid).
Dat is voortdurend schipperen, balanceren en jezelf héél goed kennen.

Ik zie nu ook heel veel talentvolle mensen om mij heen en in mijn praktijk die heel hard werken en een vol leven willen leiden maar (keihard) onderuit gaan doordat zij constant met leegte, haast/werkdruk en oppervlakkigheid geconfronteerd worden en daar ziek van zijn. Ook voortdurend schipperen.

Waarom is dat? Veel management in het bedrijfsleven is uit een gevoel voor veiligheid en herhaling gebaseerd op 19e-eeuwse ideeën die vooral gestoeld zijn op productie (uniformiteit) en bedrijfsvoering (€€€-groei).

Inmiddels heeft de tijdgeest dit al lang ingehaald en hebben we nu juist behoefte aan mensgerichte organisaties en ondernemers die durven investeren in zichzelf en human capital en een nieuwe bedrijfsfilosofie durven hanteren die mee kan gaat in een turbulente wereld die constant aan het veranderen is.

Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en creëer je leven in plaats van te OVERleven en te stressen.
Wacht er niet mee.
Een dag, een week, een maand, een jaar is zo om.

Mijn motto: “Door persoonlijke ambitie(s) en passies vanuit eigenheid waar te maken draag je optimaal bij aan de maatschappij & haal je het beste in jezelf naar boven met het meeste plezier.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail